Ajankohtaista

Viuhka käy

Kesäkuussa 1783 Venäjän keisarinna Katariina II ja Ruotsin kuningas Kustaa III (salanimellä Gotlannin kreivi) tapasivat Haminassa. Kuningas majoittui kauppias Heino Erik Bruunin kaupunkitaloon, joka sijaitsi Raatihuoneentorin laidalla nykyisen Johanneksen kirkon paikalla.

Kauppias Bruunilla oli kaksi naimaikäistä tytärtä, Elisabeth (vasemmalla) ja Jacobina (oikealla). Elisabeth on pukeutunut keisarinnan esittelyä varten pönkkähameella varustettuun robe à l’ anglaise-pukuun ja Jacobina suosittuun paimentyyliin, jollaisessa haminalaisnuorison kerrotaan vastaanottaneen keisarinnan kaupunkiin.

Elisabeth ja Jacobina Bruun

Niin keisarinnan kuin erityisesti kuninkaan seurueeseen kuului useita viehättäviä nuorukaisia, jotka eivät jääneet varmasti Bruunin neitosilta huomaamatta. Liekö Elisabeth iskenyt silmänsä iloluontoiseen Gustaf Mauritz Armfeldtiin ja Jacobina hurmuri Hans Henric von Esseniin? Viuhkan avulla voitiin lähettää mielitietylle sanattomia viestejä. Avoin viuhka merkitsi kutsua salaiseen kohtaamiseen…

Pientä viatonta flirttiä

Jättäessään Haminan molemmat seurueet antoivat lahjoja niin toisilleen kuin kaupunkilaisillekin. Kauppias Bruun sai kuninkaalta 200 taaleria ja kultaisen mitalin. Kukaties kuninkaan kavaljeerit antoivat hänen tyttärilleen muistoksi laskosviuhkat, joiden säleikkö oli kiinalaista bambua ja varjostin läpikuultavaa silkkiä.

Elisabeth Bruun
Jacobina Bruun

Hamina Tattoon Ystävät ry tuo myyntiin viuhkat yhteistyössä Hamina Tattoon kanssa. Viuhkoissa on painettuina logomme. Viuhkoja on saatavilla seuraavista paikoista: HAMINA-INFO Raatihuoneentorilla Johanneksen kirkon edessä (korttimaksu ja MobilePay), Raatihuone (käteinen maksu) ja Posliinitar AnnMaarit osoitteessa Raatihuoneentori 14 (korttimaksu ja käteinen).

Hamina Tattoo
Hamina Tattoon Ystävät ry

Posliinitar AnnMaaritissa myynti alkaa jo keskiviikkona 6.7.2022 ja HAMINA-INFOSSA/Raatihuoneella maanantaista 11.7.2022 alkaen, kun Hamina Tattoo 2022 starttaa.

Viuhkoja on rajoitettu erä 10 euron kappalehintaan. Osta omaksi tai lahjaksi muistona Hamina Tattoosta 2022. Haluamme lisäksi kiittää Studiokuva Jarno Koivulaa ja Haminan Hywiä Asukkaita yhteistyöstä.

Tattooterveisin, Hamina Tattoon Ystävät ry

#haminatattoo2022

#haminatattoonystavatry

#visithamina

#hamina

#haminatattoo

#raatihuone

#raatihuoneentori

#raatihuoneentorihamina

#haminamaailmanluokanpikkukaupunki

#haminafestivals

#haminafestivaltown

#tavataantattoossa

Hamina Tattoo

Studiokuva

@haminanhywatasukkaat

Posliinitar AnnMaarit

Lanzfeld Editions

Päivitimme Instagramia. Löydät meidät täältä Hamina Tattoon Ystävät ry @hamina_tattoon_ystavat

Hamina Tattoo sotilasmusiikkifestivaalin alkuun on aikaa vajaa kuukausi. Tervetuloa Haminaan 11.7.-16.7.2022!

The start of the Hamina Tattoo Military Music Festival is about one month. Welcome to Hamina 11.7.-16.7.2022!